Nyári sóterápiás gyermektáborok

Jelentkezem a táborra

Szeretettel várjuk gyermekeit nyári táborainkba!

Bóbita Okosda - az okosító tanoda:
+36 30 721 3969

1047 Budapest, Attila utca 156-158.

Barátság, vidámság, rengeteg játék és valódi gyermekkori élmények a Bóbita nyári napközis táboraiban. Minden táborunkban heti több alkalommal sóhomokozást biztosítunk a gyermekeknek.

Korosztály: 4-8 éves korú gyermekek (maximum idén első osztályt végzők)
Csoportlétszám: max. 12 - 15 fő tábortól függően
Nyitva tartás: HP-ig 7-18-ig 
Cím: 1047 Budapest, Attila u.156-158. Bóbita Okosda
Bejárat: Fóti út 81 / b felől

2021-es TURNUSOK ÉS PROGRAMOK:

2021.06.21 - 06.25. ZÜMI tábor a BEE-BOT robottal (programozási alapismeretek és egyéb érdekességek)
2021.06.21 - 06.25. Kis művészek tábor

2021.06.28 - 07.02. TSMT okosító torna tábor
2021.06.28 - 07.02. Okosító/sakk logikai tábor

2021.07.05 - 07.09. Perdülj - Fordulj tábor (tánc) BETELT!-már nem fogadunk jelentkezést.
2021.07.05 - 07.09. Alapozó okosító torna tábor BETELT!-már nem fogadunk jelentkezést

2021.07.12 - 07.16. TSMT okosító torna tábor
2021.07.12 - 07.16. Logopédiai tábor
2021.07.12 - 07.16. Nemzetek hete - Görög napok

2021.07.19 - 07.23. Stresszoldó / jóga tábor
2021.07.19 - 07.23. Indián tábor

2021.07.26 - 07.30. Alapozó okosító torna tábor
2021.07.26 - 07.30. English Holiday tábor (angol nyelven)

2021.08.02 - 08.06. Bábkészítő és mese tábor BETELT!-már nem fogadunk jelentkezést.

2020.08.09 - 08.13. TSMT okosító torna tábor

Melyik táborunk illene a te gyermekedhez?

Kis művészek -  kézműves tábor azoknak a kreatív gyerekeknek szól, akik imádják az olló csattogását, állandóan festenek, rajzolnak, ragasztanak, barkácsolnak, ha kell, ha nem.
2021.06.21 - 06.25.

A gyerekek a táborban kiélhetik kreatív oldalukat. Minden nap egy újabb technikát tanulnak és alkalmaznak és így elkészítik remekműveiket, amiket haza is visznek. Alkotás, művészet, fejlődés, kreativitás. 

ZÜMI tábor a BEE-BOT robottal (programozási alapismeretek és egyéb érdekességek), ahol a ZÜMI robot programozásé a főszerep
2021. 06.21. - 06.25.

ZÜMI robot: egyszerű, gyermekbarát, programozható robot. 
A gyerekek a robotméhecskével való programozás során egy "utat" járnak be, melyet négy szakaszra bonthatunk le:

- feladat megértése, újrafogalmazása- és részfeladatra bontása
- tervkészítés, megoldási lehetőségek szűkítése, lépések sorrendjének kidolgozása
- kivitelezés
-ellenőrzés, újrakezdés.

Mit fejleszt a ZÜMI robot programozás? 

- problémamegoldó képességet
- logikus gondolkodás kialakulását
- szabálytudat kialakulását
- téri relációk megismerését,a tájékozódási képességet
- társas kultúrát, empátiát

Minden nap 2 foglalkozás történik a gyerekeknek. Egy délelőtt és egy délután. A gyermekek fejlettségének megfelelő programozást tanulnak. 

TSMT - Okosító torna tábor, azoknak a gyerekeknek, akinek idegrendszerét, mozgásképességét fejleszteni szükséges és már jár TSMT tornára.
2021.06.28 - 07.02. / 2021.07.12 - 07.16. / 2021.08.09 - 08.13.


Ebben a táborban minden nap kétszer van TSMT torna foglalkozás. Ez az egy hét intenzíven járul hozzá a gyermek idegrendszerének fejlődéséhez, hiszen az 5 nap alatt 10 fejlesztő torna történik. Ez egy lökésterápiaként hat a gyermek idegrendszerére, ami által még eredményesebb a továbbiakban a fejlődés.
A foglalkozások vezetője gyógypedagógus és TSMT terapeuta végzettségű szakember.

Az intenzív tréning hatására beindulhat az idegrendszer szabályozási funkcióinak érése, a beszédértés, a szem-kéz koordináció, az egyensúly érzék, valamint a térbeli, időbeli tájékozódás fejlődése. Az intenzív gyakorlatvégzés elősegíti a feladattudat, a feldattartás és az együttműködési készség kialakítását, megszilárdítását.

A korcsoportra bontott grafomotoros és kognitív fejlesztés segítheti az iskolára való sikeres felkészülést. A térben végzett nagymozgásoktól haladunk az aprólékos munkát igénylő asztali feladatok felé.

Okosító / sakk logikai tábor, táblás játékokkal a logikus gondolkodásért
2021.06.28 - 07.02.

Szeretnéd, ha gyermeked matematikai, taktikai, logikai készsége erősödne, megtanulná az önálló gondolkodást, elősegítve ezzel az önálló tanulást, figyelmet, összpontosítást? Legnehezebb a kreativitás és az „éleselméjűség” fejlesztése. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani gyermekednek a sakk és egyéb táblás játékok megszerettetésével, játékos foglalkozás keretében.

MIRE TANÍTANAK EZEK A JÁTÉKOK?

Előre gondolkodni, tervet alkotni, odafigyelni a másikra, becsületességre, önuralomra, kitartásra, versenyszellemre, következmények vállalására. Gyermeked megtanulja feldolgozni a győzelmet és a vereséget, s a kudarcból okulni.

MINDEZT JÁTSZVA, HISZEN A JÁTÉK TANULÁS, ÉS A TANULÁS JÁTÉK!

A nap folyamán délelőtt és délután is 1-1,5 órás táblás játéklehetőséget biztosítunk a gyermekek számára. Délelőtt a sakk lépéseinek, taktikai, stratégiai fortélyainak megismerése mellett sakkvariánsokkal: francia sakk, féltáblás sakk, csillag sakkal ismerkedünk. Délután olyan társasjátékokkal, mint az Othello, Pylos, Set Junior, Kalaha, Swish, Rollit Junior.

Alapozó okosító torna tábor, célzott idegrendszert fejlesztő torna az optimális tanulási képességekért
2021.07.05-09. / 2021.07.26-30.

Azoknak a gyermekeknek ajánlott, akiknek a tipikustól eltérő a mozgásfejlődése, bizonytalan az egyensúlya: sokszor megbotlik, mindent kiejt a kezéből esetleg az egyes mozgásfejlődési szakaszok kimaradtak, felcserélődtek vagy hibásak. Megkésett beszédfejlődés esetén, részképesség zavar gyanúja vagy iskolás korosztálynál megállapított diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia korrigálása céljából. Ha a gyermek figyelme rövid idejű, emlékezete nem megbízható, a tanult verseket, dalokat nehezen idézi fel, gondolkodása, problémamegoldása lassú, nehézkes, a szabályokat nehezen tartja be, gyenge az önkontrollja, éretlen feladattudata és feladattartása.

Elsősorban olyan gyermekeket várunk, akik már járnak alapozó terápiás foglalkozásra, esetleg „kinőtték” a TSMT-s fejlesztést, de szükségük van további mozgásfejlesztő foglalkozásra, vagy kimondottan ezt a terápiás foglalkozást javasolták számunkra, de még nem kezdtél el sehol eddig.

A nap folyamán a másfél órás terápiás foglalkozás mellett a kognitív képességek és a finommotorika fejlesztése is nagy szerepet kap.

Perdülj, fordulj - Tánc tábor, ha a gyermeked imádja a zenét, a ritmust, a mozgást, nálunk a legjobb helyen lesz ebben a táborba
2021. 07.05 - 09.

Együttműködés, mozgás és ritmusérzék fejlesztés valamint tánc, tánc, tánc! Ebben a táborban rengeteg örömteli, boldog pillanatot és néhány vagány koreográfiát kapnak a gyerekek.

Logopédia tábor azoknak a gyerekeknek, akik logopédiai fejlesztésre járnak.
2021.07.12 - 07.16.

Kiváló logopédus kollégánk délelőtt csoportos játékokon keresztül, délután pedig egyéni foglalkozások keretében a gyermekek logopédiai fejlesztését végzi. Ez egy intenzív terápia, ahol a gyermek egy hét alatt 10 fejlesztő játékos logopédiai foglalkozáson vesz részt. 

A táborban délelőttönként csoportos foglalkozások keretében szókincs bővítése, beszédészlelés, beszédértés, hallási figyelem, verbális emlékezet, vizuális figyelem, taktilis észlelés és finommotorika fejlesztése zajlik játékos feladatokkal.

Az artikuláció ügyesítéséhez és a fúvógyakorlatok megvalósításához mókás eszközöket/kellékeket barkácsolunk a gyerekekkel. A délutáni foglalkozásokon a gyermekek egyéni logopédiai fejlesztése/terápiája zajlik, ahol felhasználjuk a délelőtt készített eszközöket.

Nemzetek hete tábor, ahol a Görög kultúra körül forog a világ
2021.07.12 - 07.16.

A nemzetek hete tábor remek lehetőséget biztosít a gyermekeknek, hogy közelebbről megismerjék a különböző országok kultúráját, hagyományait, élteleit, történelmét játékos formában.

Ezen a héten Görögországba tehetnek 5 napon keresztük egy kalandos utazást. Minden nap új ismereteket, élményeket biztosítunk nekik, törekedve a komplex fejlesztő tartalmakra.

Festünk, színezünk, Görög dalokat, táncokat tanulunk, görög vázát készítünk, megismerkedünk ételekkel és megalkotjuk a görög zászlót is.

Stresszoldó jóga tábor- a nyugalom szigete
2021.07.19 - 07.23.

Készülj, mert ha eljössz hozzánk, ebbe a nyári táborba, kezdetét veszi a Tábori jógakaland! Percek alatt Jógaországban találod magad, ahol te leszel az erdei állatok táborvezetője.

Az a feladat vár rád, hogy mint egy igazi táborban, felejthetetlen kalandokon vezesd keresztül a kis erdőlakókat. Vadregényes utatokon óriás hegyek és völgyek, sebes folyó, egy rejtélyesen eltűnt papagáj és izgalmas éjszakai sátorverés is vár rátok! Egészen biztos, hogy a tábor végére igazi kis jógi leszel, hiszen minden akadályt egy-egy játékos gyakorlattal, mozdulattal tudsz majd leküzdeni. Felkészültél? Akkor indulhat a kaland!

Indián tábor- az ősi erények hete.
2021.07.19 - 07.23.

Az indián-hét lehetőséget biztosít a gyermekek számára, hogy megismerjék a négy legfontosabb indián erényt; a bátorságot, a nagylelkűséget, a kitartást és a bölcsességet, melyek a számítógépek világában is örök értékűek maradnak.

A gyermekek a hét folyamán önállóbbak és szabadabbak lehetnek a különböző tevékenységek által és megismerkedhetnek egy számukra új ősi kultúrával és az indiánok hagyományaival.
Minden gyermek saját képességei, tehetsége, vágyai által lesz része a közösségnek, egy indián törzsben senki nem magányos, szomorú, így a közösség és együttlét élménye pozitívan hat a gyermekek lelkére. 

Ezen a héten közösen készítünk fejdíszt, álomfogót, lesz udvari sátrazás és indián tánc és ének is. Izgalmas kalandra hívjuk a gyermekeket. 

English Holiday - Angol nyelvi tábor, ahol a gyerekek játszva sajátítják el az angol nyelv alapjait.
2021.07.26 - 07.30.

Az a jó, ha nem is beszél még a gyerek angolul. Ezen a héten minden angol nyelven történik a táborban, így intenzív módon, játékosan és észrevétlenül épülnek be a tudnivalók. Megismerkednek a játékok során az angol nyelvvel, a Brit kultúrával, lesz tea-délután, éneklés, játék és minden, ami Anglia!

Bábkészítő és mese tábor, ahol a bábok és a mesék körül forog a világ
2021.08.02 - 08.06.

A gyerekek minden nap különböző mesefeldolgozásokkal gazdagítják belső élményeiket, azok feldolgozásával pedig tapasztalataik bővülnek és mélyülnek. Átélhetik a bábszínház, mesejáték, árnyjáték, mesedramatizálás élményeit. 

A foglalkozások és mesék által gazdagodik szókincsük, fejlődik érzelmi intelligenciájuk. Kialakul a mesevilághoz fűződő pozitív viszonyuk. A mesék által lelki világuk erősődik, az esetleges belső nehézségik, konfliktusaik oldódnak, megszünnek. 

A tábor alatt minden gyermek elkészíti saját bábját, melyet természetesen haza is vihet.

Részvételi díj:
26.000 Ft / hét (alapdíj)

Az alapdíjon felül költsége van az alábbi táborainknak: 

TSMT tábor esetén 2 db 4 alkalmas TSMT bérlet vásárlása szükséges (2 alkalmat ajándékba adunk), melynek ára +26.000.- Forint

Alapozó tábor esetén 1 db 5 alkalmas csoportos bérlet megvásárlása szükséges, melynek ára +19.000.- Ft

Logopédia tábor esetén a felár +30.000.- Ft

-10% testvérkedvezményt bitztosítunk az alapárból!  

A táborra érdemes előleg befizetésével lefoglalni a helyeteket.
Előlegként 13.000.- Forintot szükséges befizetni. A fennmaradó összeget pedig a tábor előtt 2 héttel kell rendezni. 

Jelentkezem a táborra

Az ár tartalmazza:

- napi 4x étkezést
- tartalmas időtöltéseket: mese, rajz, festés, kézműveskedés, ének, zene, tánc, szabadtéri játékok, mozgásos programok, játékos vetélkedők
- száraz só- és fényterápiát a sóbarlangban: heti több alkalommal (immunrendszer erősítése, légutak tisztítása, allergiák, bőrbetegségek tüneteinek hatékony csökkentése, somokozás…)

Egyéb információk:

- diplomás pedagógusok foglalkoznak a gyermekekkel
- délutáni alvás lehetőségét a kisebbeknek biztosítjuk 
- csendes, harmonikus környezet, nyugodt légkör 
- udvar játszótérrel, játékeszközökkel, közlekedési gyakorlópályával, árnyékos terekkel

Szabályok, házirend:

Az első napon minden szülőnek nyilatkoznia kell a gyermek egészségi állapotáról, hogy biztosítsuk az egészséges környezetet minden résztvevőnek. 

Kérjük gyermekeiket a táborozáshoz megfelelő, kényelmes, sportos öltözékben hozzák! 
Váltócipőt hozzanak a benti programokhoz! 
A sóbarlangozáshoz meleg váltózokni szükséges! 
Veszélyes tárgyakat behozni tilos! 
A gyermekeknél található egyéb értékekért felelősséget nem vállalunk! 
A jelentkezési lapon minden fontos információ pontos, felelősségteljes kitöltése kötelező!

Napirend:

7:00 - 9:00 Gyülekező, szabad játék 
8:00 - 9:00 Reggeli 
9:00 - 10:00 Foglalkozás a hét tematikájának megfelelően
10:00 - 10:15 Tízórai (gyümölcs, joghurt) 
10:15 - 12:00 Szabad játék, jó idő, ha az udvaron vagy sóbarlang
12:00 - 13:00 Ebéd, fogmosás, mese 
13:00 - 15:00 Csendes pihenő 
15:00 - 15:30 Uzsonna 
15:30 - 16:15 Sóbarlang (délutáni programoktól függően) 
16:15 - 18:00 Szabad játék, jó idő, ha az udvaron

Szülői visszajelzések eddigi táborainkról:

„Én nem voltam még nálatok táborozni, így Kincső véleményére tudok csak alapozni :) Ő nagyon jól érezte magát, azt mondta nagyon kedvesek voltak az óvónénik. Elmondása alapján tartalmas volt a nap, sok odafigyelést, szeretet kaptak. Tetszett neki a helyszín, az ennivalók is jók voltak :) Én azt láttam, hogy szép, rendezett helyen voltak, láttam az alkotásokat, és a legfontosabb, hogy ő jól érezte magát! Ezek alapján azt mondom, hogy jó a Bóbita tábor :) És nagyon várjuk a perdülj-fordulj tábort is...”

„Gergő fiam nagyon jól érezte magát nálatok, én pedig köszönöm az odafigyelést és a kedvességeteket. Én úgy éreztem, hogy maximálisan igyekezett mindenki, hogy elégedettek legyünk a táborral.”

„Élvezte a gyerek es a legfontosabb, hiszen közben fejlődött is. Szülőknek nagyon jó a hosszú gyerekfelügyelet, nem kell rohanni a gyerekért. Apa megjegyzése: legközelebb apáknak is legyen reggeli :-) főleg, ha bundáskenyér van :-)”

„Nagyon kedvesek és gondoskodók voltatok a Lányommal. Imádott menni reggelente......ez nekem mindent elárult. Köszönöm szépen ezt a fogadtatást.”

„Nagyon kedves és figyelmes pedagógusok! Szuper környezet.”

„Jól szervezett tábor volt, gyermekünk nagyon élvezte. Külön köszönet a fényképes tudósításokért.”

„Tökéletes volt, fejlődött és közben szuper jól érezte magát. Kristóf szeretne jövőre is részt venni a táborozásban.”

„Minden óvónéni, gondozónéni és főleg Orsi néni kifejezetten kedves, aranyos, megértő, és empatikus. A tábor nagyon jól szervezett és változatos volt, nem csak a Tsmt, hanem az azon kívüli programok is. Külön köszönet a konyháért a nagyon finom ételekért. Tomi azt mondta, hogy "finomabb volt, mint mama főztje" és az nagy szó.”

Szeretettel várjuk gyermekeit nyári táborainkba!

Bóbita Okosda - az okosító tanoda:
+36 30 721 3969

1047 Budapest, Attila utca 156-158.

Jelentkezem a táborra

 

A táborokról néhány kép: