Kisművészek tehetségműhelye

Mi a kisművészek tehetségműhelye?

A festészet, mint vizuális nyelv segít a gyermekeknek a saját érzelmi világukhoz kapcsolódni azáltal, hogy színekkel fejezik ki az adott érzéseiket. A színekkel, formákkal történő kommunikáció által érzelmi intelligenciájuk is fejlődik és az alkotás folyamata önbizalmat, sikerélményt nyújt a gyerekeknek.

Minden kis kurzus egy adott művészre és munkásságára épül, melyet tudatosan építettünk fel. Minőségi eszközökkel, festékekkel, vászonnal nem mindennapi technikákat sajátíthatnak el a gyerekek.

A cél nem a másolás, hanem az ötlet merítés, a gyermeki képzelet elindítása. Az alkotások közben beszélgetünk az egyes képekről, kinek milyen érzései, gondolatai támadnak az alkotásról, segítve véleményalkotásukat.

Fejlődnek értelmi képességeik és kommunikációjuk, szociális készségük. A tevékenységek során szárnyra kap a kreativitás, képzelet, fejlődik a szem-kéz koordináció, esztétikai érzék, színérzékelés, koncentráció, non-verbális kommunikációs készség, kifejező készség, eszközhasználat, növeli a kitartást.

A tevékenységek alkalmával komplex művészeti nevelés valósul meg. Ezt komolyzenei művekkel egészítjük ki, így zenei ízlésformálásuk is megvalósul, zenei látókörüket, ízlésüket is bővíteni tudjuk.

Minden csoport munkáit egy kis kiállítás keretében megmutatjuk, melyek természetesen hazavihetőek. 

Egy alkalom milyen időtartamú?

45-50 percesek a foglalkozások. 

Foglalkozások témái

Foglalkozás vezetői

Hörcsik Brigitta és Kováts Réka - óvodapedagógusok

Milyen napokon van foglalkozás?

Minden kedden 15:30 - 16:30 és 16:30 - 17:30 két csoportba várjuk a jelentkezőket.

Csoportlétszám: maximum 10 gyermek 

A csoportok minimum 5 fő jelentkezése esetén indulnak. 

A foglalkozások havi tematikáknak megfelelően zajlanak, melyek 4 alkalomból állnak. A foglalkozások 4 alkalmas bérlet megvásárlásával látogathatóak. 

Mivel a havi 4 alkalmas tematika egymásra épülnek, így hónap közben nem lehetséges csatlakozni a csoporthoz. Ha valaki nem járja le a 4 alkalmat adott hónapban, azt nem lehetséges másik hónapra átvinni. A program kurzus szerűen mindig 4 alkalomból áll, a nem lejárt alkalom árát nem áll módunkban visszatéríteni. 

Mennyibe kerül a Kisművészek foglalkozás?

Óra típusa Időtartama Ár / bérlet
4 alkalmas bérlet 45 perc 14.000.- Forint

Hogyan lehet jelentkezni?

Hívja kollégánkat az alábbi telefonszámon és kérjen időpontot Kisművészek tehetségműhelyébe az alábbi telefonszámon:

+3630 721 3969

 

Szeretettel és szaktudással várjuk Önt és gyermekét a Bóbita Okosdában.