Dúdoló

Mit és hogyan fejleszt a babáknál a Dúdoló?

A babák érzelmi és értelmi fejlesztésének, biztonságának alapozó foglalkozásai.

Az alkalmak az ének, zene, érintés, együttlét varázsával járulnak hozzá a babák érzelmi biztonságának kialakulásához és jókedvéhez. Az anyával kapcsolatos érzelmi kötődés megfelelő kialakításában is jótékony hatású ez a foglalkozás.

Ebben a korban sikeresen megalapozható a gyermek-szülő kapcsolat érzelmi stabilitása ezzel a foglalkozással. A későbbiekben már sokkal nehezebb feladat felépíteni és kialakítani ezt a kapcsolatot.

A közös mondókázással, énekléssel, ölbeli játékokkal tudjuk a szülő- gyermek kapcsolatot mélyíteni, még teljesebbé tenni és a gyermekeknek átadni a zene, a ritmus, a közös játék, a simogatás, ringatás örömét.

A zenének és a ritmusnak meghatározó szerepe van az ember életében. Erre épül a mozgás, a beszéd, és jelentősen hozzájárul a tanulási képességek kialakulásához, fejlődéséhez is.

Kinek szól a Dúdoló?

A dúdoló foglalkozásra 3 hónapos kortól 3 éves korig várjuk a gyermekeket szüleikkel.

Mi történik a dúdolón? 

A foglalkozások közben a szülők és babák együtt, érintéssel, szeretettel, énekléssel, hangszerekkel élik meg a szeretetteljes, biztonságos, odaadó érzelmi állapotokat.

Speciális fejlesztő eszközöket, hangszereket használva, a magyar népi mondókák, énekek, játékok segítségével és gyakorlásával az anyukák megtanulják azt, hogyan varázsolják el babájukat nap, mint nap otthon is.

A zenén keresztül, az anyai ének csodájával kapcsolódunk, miközben ösztönös és tudattalan kommunikáció, egymásra hangolódás történik.

A foglalkozás első részében énekelnek, mondókáznak, ölbeli játékokat játszanak a családok. Ezután kisebb mozgásos játékok következnek, majd a foglalkozás utolsó részében hangszerekkel ismerkednek a gyermekek, miközben műdalokat, népdalokat, hangszerjátékot hallgatnak. Fontos a megfelelő ismétlésszám, hogy a szülők is megtanulhassák és otthon is játszhassák a játékokat gyermekükkel.

A Dúdoló foglalkozásokat vezeti:

Tóth Csilla, óvodapedagógus, jóga oktató, mozgásterapeuta

Szeretettel várok minden családot. Dúdoljunk együtt!”

A dúdoló foglalkozások időpontja: 

Szerdán 10:15-11:00 óráig, maximális létszám 10 fő

Mennyibe kerül a Dúdoló?

Óra típusa Hossza Árak / alkalom
Csoportos foglalkozás 45 perc 1.300.- Forint

Hogyan lehet jelentkezni?

Hívja kollégánkat az alábbi telefonszámon és kérjen időpontot a Dúdoló programra, Tóth Csilla szakemberünkhöz.

+3630 721 3969

 

Szeretettel és szaktudással várjuk Önt és gyermekét a Bóbita Okosdában.