Kutyás terápia

Olvass egy négylábúnak! Tanulj Mangóval!

Miért jó a kutyás terápia? 

A kutyának, kutyával való tanulás, olvasás nem új keletű dolog. Nyugat Európában és Amerikában is nagy hagyománya van annak, hogy négylábú tanársegédek vannak jelen a tanulás folyamatában.

A gyermekek szeretik az állatokat, mert aranyosak, puhák és szót fogadnak nekik, vagy sikerélményhez jutnak. Minden gyermekre nagy hatással van, ha egy állattal együtt tevékenykedhetnek, legyen szó lovaglásról, állatsimogatóról vagy „csak” a család kedvencének simogatásáról.

Napjainkban a gyermekek nagy része nem szeret hangosan olvasni, mert azt gondolja, hogy neki ez nem megy, nem tud szépen hangsúlyozni, nem érti a szavakat, egyszóval nehéz, nem szeret mások előtt hangosan olvasni.

A kutyának való olvasás lehetőséget ad, hogy bármilyen tanulási zavarral küzdő, vagy szorongó, vagy akár tehetséges-kitűnő gyermekeknek is hatalmas sikerélményhez jusson. A kutya nem fogja kijavítani, boldogan hallgatja a meséket, történeteket, amitől a gyermek is boldog élménnyel távozhat.

A foglalkozások tematikusan vannak összeállítva, egy-egy órán nemcsak a szövegek elolvasás, hanem szókincsfejlesztés, szövegértés is történik. A gyerekeknek fejlődik a kognitív képességeik, a szociális készségük, valamint nagy szerepe van a pozitív önértékelés kialakításában.
Fantasztikus élményt nyújt a gyermeknek!

Milyen egy terápiás kutya? 

Egy kutya nem csak attól válik terápiás kutyává, hogy kedves, szeret játszani, szereti az embereket, nem harap, hanem komoly és bonyolult temperamentum és záróvizsgát kell tenniük egy többtagú vizsgabizottság előtt.

A kutyákkal való munkának az állatjóléti szabályok mellett természetesen az egészségügyi szabályok is keretet szabnak. A terápiás kutyák foglalkoztatására szigorú előírások vonatkoznak - rendszeresen vizsgálják torokváladék- és bélsármintájukat, illetve, ha a hétköznapokban betegség tüneteit mutatják, csak negatív állatorvosi leletek birtokában dolgozhatnak újra és mehetnek közösségbe.

Mennyi ideig tart a terápia?

Egyénileg alakuló-, sok tényezőtől függő az időtartama. 

Egy alkalom milyen időtartamú?

45-50 perces egy foglalkozás és kiscsoportos formában történik. Egy csoportban 4-6 gyermek vesz részt. 

Szakemberünk

A foglalkozásokat Naszvadi Mirabella Anna, tanító, gyógypedagógus-logopédus, terápiás kutyafelvezető tartja Mangóval, aki képzett terápiás kutya. Az órákon való részvétel csak a szülők beleegyező nyilatkozatának kitöltésével valósulhat meg.

Milyen napokon van kutyás foglalkozás?

Kedden 17:45 - 18:30 óráig

Mennyibe kerül a kutyás foglalkozás?

Óra típusa Hossza Árak / alkalom
Csoportos óra 45 perc 3.500.- Forint
Kutyás terápia bérlet árai
Csoportos bérlet 4 alkalmas 13.000.- Forint

Hogyan lehet jelentkezni?

Hívja kollégánkat az alábbi telefonszámon és kérjen időpontot kutyás terápiára szakemberünkhöz.

+3630 721 3969

 

Szeretettel és szaktudással várjuk Önt és gyermekét a Bóbita Okosdában.